Prekovremeni uredski rad loše utječe na srce

Nova američka studija, objavljena u časopisu Journal of Occupational and Environmental Medicine, pokazala je da prekovremeni rad u uredu povećava rizik od srčanih bolesti.

Znanstvenici su analizirali uzorak od 1900 ljudi, a čak 43 posto njih je već imalo dijagnozu neke kardiovaskularne bolesti poput suženja koronarnih arterija, visokog tlaka te srčanog udara.

Prekovremeni rad

Studija je pokazala da rizik od srčanih bolesti raste s brojem prekovremenih sati. Osobe koje rade 55 sati tjedno imaju 16 posto veći rizik za razvoj bolesti srca od onih koji u prosjeku rade 45 sati tjedno.

Rizik od 35 posto imaju oni koji u uredu provode više od 60 sati tjedno. U istraživanju su praćeni samo stalno zaposleni radnici kroz desetogodišnje razdoblje.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Prekovremeni uredski rad loše utječe na srce

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.