Veganska orehnjača – recept
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
![orehnjaca](https://krenizdravo.dnevnik.hr/wp-content/uploads/2011/07/orehnjaca.jpg?x60603)
Ovaj kolač dobar je jer je suh pa se ne kvari brzo i dugo zadržava svježinu. Recept je jednostavan, a epitet “veganska” orehnjača zaslužuje jer u nju ne ide kravlje mlijeko.
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna,
- 1 dl ulja,
- 1 žličica soli i 2 žličice šećera,
- 2-3 dl sojinog mlijeka,
- limunova korica,
- 1 svježi kvasac.
Nadjev:
- 250 g oraha,
- 200 g šećera,
- sojino mlijeko,
- 100 g grožđica,
- korica limuna,
- šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
- U šalicu staviti 2 žličice šećera, izmrviti kvasac, preliti toplim mlijekom i ostaviti da se diže na toplom mjestu.
- Umiješati dobivenu smjesu u brašno.
- Dodati sol, šećer, ulje, limun i sojino mlijeko prema potrebi pa zamijesiti glatko tijesto.
- Ostaviti da se ponovno diže. Nadjev napraviti od oraha prelivenih vrućim sojinim mlijekom.
- Dodati šećer, grožđice i limun. Kad se tijesto udvostručilo, razvaljati ga na debljinu 1 cm.
- Nadjenuti nadjevom i saviti u valjak, staviti u nauljeni viši lim. Neka se diže još oko 30 min.
- Peći 30 minuta na 200°C. Kad se ohladi, posuti šećerom u prahu i rezati na ploške.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
![ljetni obrok za laganu probavu](https://krenizdravo.dnevnik.hr/wp-content/uploads/2024/06/ljetni-obrok-za-laganu-probavu-360x220.jpg?x60603)
Pokrovitelj Donat
Pobijedite nadutost: Lagani i osvježavajući ljetni obroci za zdravu probavu
- Nova Studio
- 4 min čitanja
Članak objavljen: