Musli bez glutena – recept za zdrav doručak
- 1 komentara
- 1 min čitanja
Osobe na bezglutenskoj prehrani često imaju veoma uzak izbor žitarica za doručak, zbog sadržaja glutena u većini muesli-ja u trgovinama. Predlažemo vam da napravite kombinaciju žitarica i suhog voća za doručak bez glutena, koja će vas opskrbiti potrebnom energijom, vitaminima i mineralima za početak dana, bez glutena.
Sastojci za muesli:
- 1 šalica žitnih pahuljica (corn flakes)
- 1 šalica ekspandirane riže
- 1 pakiranje čipsa od kokosa (jako dobar čips od organskog kokosa može se pronaći u dm-u Alnatura, po povoljnoj cijeni)
- 1/2 šalice mješavine mljevenih sjemenki
- 1/2 šalice suhog voća po želji (grožđice, brusnice…)
- 1/2 šalice orašastog voća po želji (bademi, lješnjaci, orasi…)
Priprema:
Uspite sve sastojke u staklenku (ili plastičnu kutiju) i dobro izmiješajte. Pohranite na suhom mjestu, u zatvorenoj staklenki ili kutiji. Ukoliko želite slađi muesli, povećajte količinu sušenog voća.
Po želji, u muesli možete dodati i neke super-zdrave namirnice, poput goji-bobica, chia-sjemenki, sjemenki konoplje, sirovi kakao, sušene bobice aronije…). Možete kreirati muesli sa vašim omiljenim sušenim voćem, sjemenkama i orašastim plodovima i uživati u zdravom doručku svakoga jutra.
Isprobajte za doručak i sirovi veganski pudding od chia-sjemenki.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
12 vježbi s vlastitom težinom za izgradnju mišića
- Tomislav Stanić
- 4 min čitanja