Dječje akne – simptomi i liječenje

dječje akne

Dječje akne razvijaju se na koži novorođenčeta i to najčešće na licu odnosno nosu i čelu. Dječje akne su česte, i privremene. One će proći same od sebe i ne zahtijevaju liječenje.

Dječje akne obično karakteriziraju maleni crveni prištići ili kvržice na dječjem licu. Često se razvijaju unutar prrva dva do četiri tjedna nakon rođenja i mogu izgledati se pogoršati kada je beba nervozna i plače.

Dječje akne obično se povlače u roku od tri do četiri mjeseca. U nekim slučajevima se mogu zadržati i duže, a tada će liječnik preporučiti kremu ili neki drugi tretman. Isprobavanje raznih tretmana bez savjeta liječnika se ne preporučuje, jer je bebina koža izuzetno osjetljiva.

Vašoj bebi možete pomoći tako da joj redovito čistite lice toplom vodom i blagim hidratantnim sapunom, a potom nježno osušite lice vaše bebe. Izbjegavajte korištenje losiona i ulja te ni u kojem slučaju nemojte istiskati akne kako ne biste uzrokovali iritaciju ili infekciju.

Pročitajte cijeli vodič: Osip i akne kod djece i beba – najčešći uzroci i liječenje!

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu