Dječje akne – simptomi i liječenje

dječje akne

Dječje akne razvijaju se na koži novorođenčeta i to najčešće na licu odnosno nosu i čelu. Dječje akne su česte, i privremene. One će proći same od sebe i ne zahtijevaju liječenje.

Dječje akne obično karakteriziraju maleni crveni prištići ili kvržice na dječjem licu. Često se razvijaju unutar prrva dva do četiri tjedna nakon rođenja i mogu izgledati se pogoršati kada je beba nervozna i plače.

Dječje akne obično se povlače u roku od tri do četiri mjeseca. U nekim slučajevima se mogu zadržati i duže, a tada će liječnik preporučiti kremu ili neki drugi tretman. Isprobavanje raznih tretmana bez savjeta liječnika se ne preporučuje, jer je bebina koža izuzetno osjetljiva.

Vašoj bebi možete pomoći tako da joj redovito čistite lice toplom vodom i blagim hidratantnim sapunom, a potom nježno osušite lice vaše bebe. Izbjegavajte korištenje losiona i ulja te ni u kojem slučaju nemojte istiskati akne kako ne biste uzrokovali iritaciju ili infekciju.

Pročitajte cijeli vodič: Osip i akne kod djece i beba – najčešći uzroci i liječenje!

Članak uređen:

Ocijenite članak

3.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Dječje akne – simptomi i liječenje

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.