Ugradnja noktiju – postupak, održavanje i cijena

ugradnja-noktiju-gel

Umjetni nokti su opcija na koju se mnoge žene odlučuju zbog loše kvalitete vlastitih noktiju. Ugradnja  umjetnih noktiju se koristi za produljivanje ili jednostavno uljepšavanje noktiju ukoliko nemamo vremena svakih nekoliko dana to provoditi sami. U nastavku saznajte sve potrebne informacije o ugradnji noktiju.

Lijepi nokti i ruke pomažu nam ostaviti uglađen i dobar dojam na kolege, prijatelje ili poznanike. Ipak, mnoge žene imaju problem s pucanjem, listanjem i općenito lošom kvalitetom noktiju.

Upravo iz tog razloga, velik broj žena se odlučuje na umjetne ili gelirane nokte. Nažalost, postoje dvije strane medalje kod svih tretmana noktiju, što se odnosi i na ugradnju ili geliranje noktiju.

Mnogi smatraju umjetne nokte odličnom investicijom koja im omogućuje samopouzdanje i lijepe nokte tijekom čak nekoliko tjedana. Postoje i protivnici koji smatraju umjetne nokte neuglednima, posebice jer umjetni nokti mogu ostaviti katastrofalne posljedice po naše nokte.

Ugradnja noktiju – postupak i dva načina

Postoje dva načina za postizanje trajnih umjetnih noktiju. Razlikujemo geliranje noktiju i ugradnju, tj. produljivanje dužine nokta.

Iako ih mnogi smatraju jednakim postupkom, ugradnja i geliranje noktiju ipak nisu posve jednak pojam. Geliranje noktiju funkcionira tako da se na nokat nanosi gel materijal, a zatim se on suši pod UV lampom.

Kod geliranja, materijal (gel) se nanosi direktno na postojeće nokte uz prethodno matiranje ploče nokta, a tvori glatku površinu kada oni su gotovi. Geliranje zapravo ne produljuje nokte već se stvara gornji sloj kojeg možemo ukrašavati, a ostat će sjajan i lijep nekoliko tjedana.

ugradnja-noktiju

Sam gel na noktima može se lakirati u boju u koju želimo te traje 3-4 tjedna ili dok nokat ispod gela ne izraste, a sam gel je onda potrebno obnoviti novim tretmanom. Detaljnije informacije o geliranju noktiju pročitajte ovdje.

Ugradnja noktiju odvija se uz pomoć “tipsa”, posebnih umetaka koji produljuju prirodan nokat i pričvršćuju se ljepilom. Nakon što su se tipse zalijepile, nastavlja se s nanošenjem gela kako bi se napravila glatka površina za uređivanje.

Umjesto tipsi, kod produljivanja dužine nokta mogu se koristiti i tzv. naljepnice koje se nakon što nokat (gel) očvrsne skidaju. Ovako produljeni nokti također mogu trajati otprilike 3-4 tjedna nakon koji je potrebno ponovno otići u salon ljepote za uklanjanje noktiju ili obnovu.

Negativne strane ugradnje noktiju

Svi umjetni nokti uključuju nanošenje plastičnih materijala (polimera) na vlastite nokte. Trajni lak je umjesto gela i ugradnje noktiju nešto manje štetan jer nije potrebno prethodno matiranje nokta. Nažalost, trajni lak je nešto manje trajan od prethodna dva načina.

Danas mnogi tvrde da ugradnja noktiju ili geliranje ne uzrokuju štetu prirodnim noktima ispod, no poput kože, nokti bi trebali moći disati. To nije moguće kada su prekriveni 0-24h tijekom četiri tjedna. Posebice ako umjetne nokte ili gel nosimo godinama.

Još jedna negativna praksa kod mnogih žena koje imaju umjetne nokte je nepravilno održavanje. Nokte je nakon 4 tjedna potrebno ukloniti i zamijeniti novima, što uključuje redovite odlaske u salon ljepote.

Negativne posljedice vrlo su česte ukoliko ne brinemo o geliranim/ugrađenim noktima, pokušavamo ih sami skinuti (turpijama, zubima i namakanjem u acetonu) ili pak ostavimo nokte predugo te se oni odignu od prirodnog nokta i otvore mogućnost gljivičnim infekcijama.

ugradnja-noktiju-postupak

Cijena ugradnje noktiju i savjeti

Ukoliko se odlučite na umjetne nokte, preporučljivo je uslugu platiti više novca i dobiti kvalitetan tretman s kvalitetnim materijalima. Prije nego posjetite salon ljepote za umjetne nokte, obavezno saznajte koliko je educirano osoblje koje će vam nokte napraviti.

Osoba koja će vam ugrađivati i uređivati nokte trebala bi nositi rukavice, ali i sterilizirati pribor s kojim će oblikovati te oslikavati vaše nokte. Ukoliko se isti pribor koristi na više osoba, to svakako nije higijenski i otvara mogućnost infekcijama.

Još jedan koristan savjet je da potražite salone ljepote koji omogućuju razne usluge njege i uljepšavanja noktiju. Također i velik broj ekstenzija noktiju jer to znači da se salon specijalizirao za usluge ugradnje noktiju te zapošljava osobe s iskustvom.

Cijena ugradnje noktiju može se razlikovati od jednog do drugog salona, no preporučljivo je izbjegavati sumnjivo niske cijene jer je tu riječ i o jeftinim materijalima. Normalna cijena ugradnje, produživanja ili geliranja noktiju iznosi od 150 do 400 kn.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: ugradnja mail, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu