Najava: Noćni maraton na Bundeku – 31. kolovoza s početkom u 18 sati

grawe nocni maraton

Subota na zagrebačkom Bundeku u znaku petog GRAWE noćnog maratona pod sloganom „Neki drugi svijet“

Uvertiru ovogodišnjem GRAWE noćnom maratonu dali su trkači diljem Hrvatske prikupivši u rekordnom roku 100.000 kilometara za nabavku proteza za troje djece s amputacijom donjih ekstremiteta i njihove prve trkačke korake.

Posljednji vikend u kolovozu na zagrebačkom Bundeku već je tradicionalno, petu godinu za redom rezerviran za najluđu trkačku zabavu pod mjesecom, GRAWE noćni maraton. Pod organizacijom Atletskog kluba Sljeme i osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska skoro 2.000 trkača će u subotu, 31. kolovoza s početkom u 18 sati trčati pod sloganom „Neki drugi svijet“ i tako još jednu godinu zaredom osvijetliti zagrebački Bundek i Savski nasip.

GRAWE noćni maraton kruna je godišnje PoKRENI inicijative, koja za cilj ima motivirati osobe za pokretanjem i uvođenjem zdravih životnih navika. Glavna vizija PoKRENI inicijative je činjenica da je svima nama najteže napraviti onaj prvi korak i na njega najteže odlučujemo ukoliko nemamo potporu, motivaciju, odnosno neki okidač koji će nas pokrenuti.

maraton
Foto: Promo

Motivacija često dolazi iz želje da napravimo neko dobro djelo i pomognemo onima koji se možda i ne mogu kretati, stoga PoKRENI inicijativa već pet godina ima i dobrotvoran karakter. Tako su brojni trkači i ove godine pokazali veliko srce i zajedničkim snagama putem PoKRENI – Pokloni svoje kilometre izazova u rekordnom roku od nešto više od mjesec dana prikupili 100.000 kilometara za nabavku proteza za troje djece s amputacijom donjih ekstremiteta i njihove prve trkaće korake.

Osiguravajuće društvo GRAWE d.d. upravo će na noćnom maratonu sve ove kilometre donirati Udruzi osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) u obliku donacije od 100.000 kuna.

Ova je utrka namijenjena prije svega svima onima koji žele istrčati svoju prvu utrku. Njima je na raspolaganju posebna disciplina ‘Desetinka’ od četiri kilometra, a svim ostalim već iskusnim trkačima tu su i nešto veće duljine od 10 kilometra, polumaratona, ¾ maratona (32km) ili cijelog maratona.Organizatori pozivaju sve građane i ljubitelje trčanja da dođu u subotu na Bundek, podrže trkače i zajedno s njima se zabave na najluđem trkačkom spektaklu na „nekom drugom svijetu“.  

Članak uređen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Najava: Noćni maraton na Bundeku – 31. kolovoza s početkom u 18 sati

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.