Javnozdravstvena akcije Zagreb trči-#PlaviLeptir – 10.srpnja.2021.

Štitinjača

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače organizira javnozdravstvenu akciju Zagreb trči – #PlaviLeptir koja će se održati u parku Maksimir, 10. srpnja 2021.g., (subota) u 19:00 sati 2021.

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače osnovana je 2007.g., od Hrvatskog društva za štitnjaču Hrvatskog liječničkog zbora s ciljem pomoći oboljelima od bolesti štitnjače. Bolesti štitnjače su najrašireniji javnozdravstveni problem koji zahvaća značajan dio populacije, osobito žene svaka treća žena ima problema sa štitnjačom dok svaki peti muškarac ima problema sa štitnjačom.

Štitnjača
Štitnjača

Hrvatska je jedna od zemalja, s najvišom godišnjom incidencijom karcinoma štitnjače u svijetu-10/100.000 stanovnika godišnje. Živjeti s bolestima štitnjače, zahtjeva kako od samog bolesnika tako i od cijele društvene zajednice aktivan angažman u poboljšanju kvalitete života oboljele osobe. S bolestima štitnjače povezana je i dugogodišnja nerijetko i cjeloživotna hormonska terapija te redovita liječnička kontrola.

U suorganizaciji s Atletskim Klubom Maksimir organiziraju utrku  #-Zagreb trči-PlaviLeptir za sve oboljele od bolesti štitnjače, s ciljem da se potakne implementacija promicanja VAŽNOSTI ŠTITNE ŽLIJEZDE-ŠTITNJAČE i rano otkrivanje bolesti. Uz stručno vodstvo, svi posjetitelji otrčat će ili hodati stazom dužine od 4,3 km za sve oboljele od bolesti štitnjače.

Članak uređen:

Ocijenite članak

1 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Javnozdravstvena akcije Zagreb trči-#PlaviLeptir – 10.srpnja.2021.

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.