Stiže vrijeme alergija: Prah prepeličjih jaja u borbi protiv šmrcanja i kihanja

Prah prepeličjih jaja

Dok proljeće cvjeta i zrak se ispunjava mirisom cvijeća, mnogima je to slikovit prizor. Međutim, za one koji pate od sezonskih alergija vrijeme je obilježeno šmrcanjem, kihanjem i svrbežom očiju.

Kako ulazimo u sezonu alergija, oboljeli često traže pomoć u raznim lijekovima i pripravcima. Jedno novo rješenje koje privlači pozornost jest prah prepeličjih jaja, hvaljen zbog svojeg potencijala u ublažavanju simptoma alergije.

Prepeličja jaja, koja se dugo koriste u kulinarskim tradicijama diljem svijeta, nedavno su privukla zanimanje zbog svojih potencijalnih zdravstvenih koristi. Konkretno, prah prepeličjih jaja, dobiven od sušenih i samljevenih prepeličjih jaja, postao je predmet znanstvenih istraživanja zbog moguće uloge u ublažavanju alergijskih reakcija.

Dakle, što čini prah prepeličjih jaja konkurentom u borbi protiv alergija?

Prepeličja jaja bogata su hranjivim tvarima
FOTO: Nova Studio/Pavao Bobinac

Nutritivni sastav

Prepeličja jaja bogata su hranjivim tvarima, sadrže visoku razinu proteina, vitamina i minerala bitnih za cjelokupno zdravlje. Osobito su bogata vitaminom B12, riboflavinom i selenom, koji doprinose snažnom imunosnom sustavu. Osim toga, prepeličja jaja imaju nizak sadržaj kolesterola, što ih čini zdravim izborom za srce.

Antialergijska svojstva

Istraživanja pokazuju da određeni proteini koji se nalaze u prepeličjim jajima mogu imati antialergijska svojstva. Ti su proteini pokazali potencijal u modulaciji imunosnog odgovora, čime se smanjuje ozbiljnost alergijskih reakcija.

U interakciji s imunosnim stanicama tijela, proteini prepeličjih jaja mogu pomoći u reguliranju otpuštanja histamina, spojeva odgovornih za simptome alergije kao što su svrbež, kihanje i začepljenje nosa.

Allivra
FOTO: Nova Studio/Pavao Bobinac

Jednostavnost korištenja

Neke od prednosti praha prepeličjih jaja jesu njegova praktičnost i svestranost. Primjerice, dodatak prehrani Allivra, koji sadrži prah prepeličjih jaja, primjenjuje se direktno u usta bez potrebe za vodom, odnosno ne treba se otapati u tekućini.

Zahvaljujući kombinaciji praha prepeličjih jaja s vitaminom C i cinkom koji štite stanice od oksidativnog stresa i doprinose normalnoj imunološkoj funkciji, Allivra je vrlo praktično rješenje (praktičan izbor) koje uvijek možete imati pri ruci, bilo da ste kod kuće, šetate parkom ili uživate u prirodi.

Allivra je vrlo praktično rješenje
FOTO: Nova Studio/Pavao Bobinac

Razmatranja i mjere opreza

Iako prah prepeličjih jaja obećava u liječenju alergija, važno je biti oprezan, posebno oni s poznatom alergijom na jaja ili perad. Pojedinci s alergijama na jaja trebali bi se posavjetovati sa zdravstvenim djelatnikom prije nego što uvrste prah prepeličjih jaja u svoju rutinu.

Nova StudioSadržaj napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PharmaS po najvišim profesionalnim standardima.
Članak objavljen:

Saznajte više o alergijama u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Nova Studio/Pavao Bobinac

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: prah prepeličjih jaja, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu